K.F.AMIGO
Kereskedelmi és szolgáltató BT.

H-9024 Győr, Bartók B. u. 33.

Tel: +36 30 2042928

 
   
 

Minigolf

 
 
 
"A golf különös sport, amelynek célja az,
hogy egy igen kicsi labdát egy igen kicsi          
lyukba helyezzünk olyan eszközök segítségével,
amelyek erre kifejezetten alkalmatlanok"
( Murphy )

 A Minigolf egy kellemes kikapcsolódást biztosító szabadidős tevékenység. Nagy előnye, hogy  együtt szórakozhat a család a nagyszülőktől a gyerekekig, hiszen ez a sport nincs életkorhoz  kötve, nem megerőltető, első próbálkozáskor is élményt nyújt.
 A játék lényege, hogy a játékosnak a különféle ügyességi akadályokkal nehezített pályákon  haladva kell a labdát a lyukba ütniük, a lehető legkevesebb hibaponttal.

 Varázsa a versenyszellem felélesztésében rejlik, izgalmas ügyességet fejlesztő szórakozás. A  Minigolf egész Európában kedvelt kikapcsolódási lehetőség, de játsszák a tengerentúlon is. Ez a  nagy múltú sport, melyből 1949 óta rendeznek versenyeket, térhódító útjára indult  Magyarországon is. Hazánkban az első Nemzeti Bajnokságot 1994-ben rendezték  Kápolnásnyéken, és azóta minden évben volt ilyen vetélkedés.

 A minigolf pályák egyaránt telepíthetők szállodák, motelek, üdülők, oktatási intézmények,  egészségügyi létesítmények, de akár magán és társasházak kertjeibe, vagy kempingekbe,  sportpályákra és strandokra, illetve szabadidő központokba és közparkok közelébe.
 Az elhelyezési lehetőségektől, a használati céltól és a várható forgalomtól függően kell  meghatározni a pályák számát, méreteit és minőségi kritériumait.

 A pályák száma (a Kerti golf és City Green kivételével) 6, 9, 12, 18 db, teljes hossza 35 - 182 méter,  területigénye 150 - 2000 m2 között változik. Jellemző anyagára nézve megkülönböztetünk beton-,  eternit- és fapályákat, általában műfű, illetve sportfilc borítással.

 A Minigolf nem az elérhetetlen távlatoké. A Minigolf mindenkié. Így a vállalkozó szellemű emberé  is, aki meglátja benne a jó üzleti lehetőség esélyét. Üzemeltetésével, a pályahasználati díjak révén,  akár egy szezon alatt a befektetés megtérülését lehet realizálni.

 

 

 

 

 

 

 
K.F.AMIGO KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ BT.